DIY – cum sa reconditionezi o piesa de mobilier veche

Hei, sunt eu din nou! 🙂

Pentru ca am vazut in cifre interesul pe care l-ati avut fata de proiectul “casa mea”, m-am gandit sa vin cu un articol in care sa va arat cat de simplu a fost sa reconditionez 3 scaune vechi, din lemn. Totul, cu ajutorul lui Serban, desigur!

Istoria scaunelor e una amuzanta: le-am cumparat pe vremea in care locuiam la bloc, unde aveam o bucatarie mica, motiv pentru care am ales acest model de scaune care se pot pune unul peste celelalt si care incapeau perfect… sub masa. :)Asa e cand duci lipsa de spatiu, trebuie sa fii inventiv.

Dupa ce am schimbat scaunele de la bloc, pe cele vechi le-am depozitat la casa cea noua, pe ideea ca “niciodata nu se stie cand ai nevoie de ele, asa ca nu le aruncam”.

Si bine-am facut! Pe timpul construirii casei, toti mesterii s-au cocotat pe ele, asa ca va imaginati in ce hal ajunsesera. Eram pe punctul de a le arunca, cand mi-a incoltit o idee in minte: “ce-ar fi sa le reconditionez si scap de aruncat cel putin 1000 de lei pe 4 scaune noi”?

Ca o mica paranteza, urasc sa tin banii blocati in ceva “care mai poate sa astepte”.

Asa ca mami si Serban s-au apucat de treaba: am smirgheluit scaunele ca sa scapam de toate petele si mizeria acumulate in timp si pentru a crea o plaja aderenta pentru vopseaua pe care urma sa o aplicam.

Partea cu alesul vopselei a fost cea mai tare. Nu stiam daca vrem gri, culoarea oului de rata sau lila. In plus, aveau si vopsele cu finish mat, ca de  creta, si-am luat-o razna! Nu mai stiam ce sa alegem, le-am fi vrut pe toate! Noroc cu Serban, care a votat repede: lila, mami!

Lila sa fie!

Asadar, am cumparat o vopsea pe baza de apa si-am dat startul distractiei.

In doar cateva ore aveam totul gata. In plus, partea faina la vopseaua pe baza de apa e ca NU MIROASE. Asa ca poti vopsi in liniste, la tine acasa, chiar impreuna cu copilul tau!

Noi ne-am distrat grozav impreuna.

Iar impreuna e un cuvant important pentru noi.

 

BEFORE

DIY CHAIR

AFTER

DIY result

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s