Jurnal de carantina – ce mai mancam

Cat am gatit in perioada asta, nu am gatit in viata mea” .

Daca nu ne omoara virusu’, o sa ne omoare gatitul” .

Iata cum al meu a aflat ca poate sa faca si de mancare”.

Nu sunt destainuirile mele, ci sunt ale prietenilor mei. Unii au aflat ca au talente noi, precum statul la cratita, altii au ramas in pana de idei pentru gatit, iar pe ceilalti i-a apucat disperarea. Adevarul este ca e o reala provocare sa gatesti de atatea ori pe zi. Inainte, pe mine ma salvau comandatul la cantina de la radio, meniul zilei de la restaurantul din apropierea casei, baiatul cu pizza delivery sau mamaica noastra care ne punea mereu mancare la borcan. Ei bine, acum trebuie sa ma descurc fara toate astea. Preferam sa comand mancare nu din nestiinta, cat din cauza timpului. Chiar si-acum cand am toata ziua la dispozitie ca sa gatesc, ma oftic sa vad ca Serban refuza sa manance a doua oara o ciorba pe care am facut-o in doua ore. Simt ca irosesc din timpul pe care as fi putut sa mi-l petrec jucandu-ma cu el, sincer. Asa ca m-am adaptat situatiei si am decis sa schimbam regulile din mers.

De cateva zile, aleg mancaruri care se fac usor si, in plus, mancam mai putin, ca sa avem din cele cumparate mai mult timp. In felul asta, nu ma mai frustrez ca stau toata ziua la cratita si nu mai ies atat de des la cumparaturi, pentru ca stiu cat de important este sa #stamacasa.

In perioada aceasta, cumparaturile mele s-au rezumat la orez, quinoa, linte, lapte si produse care se pot congela. Nu vreau sa fac risipa alimentara, astfel incat am ales legumele congelate in detrimentul celor proaspete si o gama variata de semipreparate. De cand am fost in vizita la Agricola Bacau, anul trecut, am inteles ca nu are de ce sa imi mai fie frica de un produs semipreparat congelat. Am fost in fabricile lor si am vazut cu ochii mei cata grija si pasiune se pune la liniile de productie. Am vazut cum lucreaza oamenii si cata dedicare exista pentru a livra un produs de calitate.

mami serb 2-012044811173616385435..jpgAm constatat ca atunci cand am timp sa stau alaturi de Serb si de oamenii dragi mie, ziua este mult mai buna. Aceasta placere este confirmata si de un studiu stiintific care afirma ca

83% dintre români considera ca mesele in familie sunt importante, iar printre cele mai des menționate beneficii ale acestora se numara imbunatatirea comunicarii intre membrii familiei si ofera un sentiment de sigurantă si unitate 91%. Iata de ce Cine mananca impreuna, ramane impreuna.

Normal ca alegerile mele nu ar fi contat, daca nu as fi avut validarea celor mai greu de multumit papile gustative ale familiei: papilele lui Serban.

Copilului ii plac la nebunie sticks-urile de mozzarella si chicken nuggets-urile Agricola. Ii plac in asa masura incat mai nou si le face singur, ca sa nu tot strige sa i le fac eu.  Dovada e mai jos. Am facut un cooking battle in care fiecare a pregatit ce a stiut el mai bine, pentru o cina adevarata in familie.

.

Speram ca v-am inspirat si ca v-am dat idei.

Tineti minte cat e de important sa #stamacasa si sa iesim doar in cazurile urgente.

Pofta buna si nu uitati:

Cine mananca impreuna, ramane impreuna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s