Scoala pe vremea mea

In ultima zi de vacanta, l-am luat de mana pe Serban si am mers impreuna sa-i arat fostul meu liceu. Am mers pe malul Timisului, aratandu-i cladirea impozanta din departare, spunandu-i ca dupa ore, mereu ma intalneam cu gasca aici… “pe mal”.


Nu ratez niciodata acest loc in revenirile mele acasa, la Lugoj, pentru ca mi se pare ca mereu intoarcerea aici e ca un fel de intoarcere la mine, la Andreea de odinioara.
Incercand sa facem o fotografie in fata intrarii, un portar a venit la noi si a incercat sa afle cine suntem.
Initial, omul a crezut ca Serban va incepe acolo clasa a 5-a, insa mai apoi a aflat ca sunt doar o fosta eleva.

Cu bucurie mi-a povestit cate ceva despre dirigintele meu, care se pensionase, si mi-a spus mandru ca multe lucruri s-au schimbat in bine, chiar daca ceea ce traim acum e un pic altfel.
Intr-adevar, felul in care fac pruncii nostri scoala e total diferit de modul simplu in care mergeam noi “la ore”. Spre deosebire de Serban, care merge cu masina la scoala, mereu insotit de unul dintre parinti, eu si fratii mei mergeam 10 kilometri pe jos sau cu bicicletele, indiferent de anotimp. Uneori aveam norocul sa fim pescuiti de cate un vecin cu masina si-atunci era o mare sarbatoare.
Atunci nu exista conceptul de distantare, iar partea cu mastile purtate mai mereu nu devenise nici macar scenariu de film.
Singura grija in perioada scolii era sa gasim pe cineva cu care sa facem schimb de sandwichuri delicioase, sa prindem un loc langa colegul preferat la mesele de la cantina sau sa ajungem cu pantofii uscati la scoala, cand venea iarna. Apropos, fata de copiii norocosi de acum, noi aveam o singura pereche de pantofi pe sezon, de preferabil sport, ca sa putem participa cu ei si la orele de educatie fizica. Ii alegeam cu mare atentie si erau pentru noi “the IT” thing. E o mare mirare pentru mine ca mama, acum, ca fiul meu nu are nicio problema sa isi aleaga modelul de pantofi preferat in doi timpi si 3 miscari, chiar daca are sute de modele din care poate alege. Fata de mine, care nu imi cunosteam gusturile si stilul in vremea in care eram eleva, Serban, la cei 11 ani ai lui, stie clar ce isi doreste.

La invitatia CCC Shoes, am dat o fuga pana la mall pentru a ne alege pantofii din colectia Back To School si nu mica mi-a fost uimirea cand am inteles ca Serban si-a ales ghetele instantaneu, fara ajutorul meu.

Stia clar ca vrea incaltari negre, inalte, pe modelul basketball player. Uite-asa a ales modelul din colectia Sprandi, cat timp eu am incercat sa ma hotarasc daca vreau ciocate crem sau negre. Am mers pe negru, evident, alegand o pereche Gino Rossi, plecand bucurosi din magazin, multumiti de faptul ca experienta a fost una rapida si lejera pentru amandoi.
Multumim pentru invitatie, CCC! Iar voua, succes in noul an scolar si mult noroc la giveaway-ul care va asteapta pe contul meu de instagram @andreearemetan. La ultima postare din feed puteti castiga doua perechi de pantofi @cccshoesbags_ro ❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s